Wespennesten

//Wespennesten

Wespennesten

12365423_s vrijZomer, het is weer volop drukte voor de wespennestbouwers en dus ook voor Bestkil.

De oprichtster van een wespennest is de wespenkoningin. De wespenkoningin geeft haar wespen de opdracht om het nest te gaan bouwen. Ze zoeken naar ‘dood’ hout. De wespen kauwen de houtvezels fijn tot een balletjes. De houtvezels-balletjes worden vastgeplakt en dan kan het nest worden gemaakt. De wespen maken een raat van cellen. Dit ziet er uit als zeshoekige hokjes. Het eerste eilegsel komt binnen een paar dagen uit, de larven maken zijden cocons waarin ze zich verpoppen. Vier tot zes weken later verschijnen de eerste werksters. Zij zijn kleiner dan de koningin en allemaal vrouwtjes; de mannetjes komen later in het seizoen.

bestkil_ongediertebestrijding_wespen1De vrouwtjes nemen de opbouw van het nest over, ze gaan opzoek naar voedsel en verzorgen en voeren de opgroeiende larven. De koningin legt nu alleen nog maar eitjes. Eind van de zomer kan een nest meer dan 1000 wespen herbergen.

Een wespennest ontdekt en liever geen wespensteek ontvangen? Neem direct contact op met Bestkil.

Door de risico’s die het bestrijden van een wespennest met zich meebrengt is het verstandig om het nest met rust te laten, en de wespenbestrijding over te laten aan een gediplomeerd vakman.

2019-04-23T14:58:06+02:00
Open WhatsApp
Welkom bij Bestkil! Kunnen wij u helpen?
of scan de code
Welkom bij Bestkil. Stuur hier uw bericht, wij helpen u graag!