Blogs

/Blogs
Blogs2022-11-21T13:41:23+01:00

Blog: Bestrijden van houtworm

Nederlanders hebben steeds vaker te maken met overlast door houtwormen. De houtworm is het meest voorkomende houtvernielende insect van Nederland. Het bestrijden van houtworm doet u met Bestkil. 

Wat is de houtworm?

Houtworm is een beestje (larve) die vaak in houten constructies zit. Dit kan zowel oud als nieuw hout zijn. Je kan deze houtworm-larven niet zien omdat ze onder het oppervlak in het hout zitten te vreten. Deze larven zijn geel/wit van kleur en zijn ongeveer 4 mm. klein. Ze leven van het eiwit dat nog in het houtwerk aanwezig is. Omdat je ze eerst niet ziet kan er al een behoorlijke schade (verzwakking) van de constructie aangebracht zijn.

Als er kleine gaatjes (zo groot als een speldenknop) in het houtwerk zichtbaar zijn dan is de larve verpopt naar een houtworm-kever. Deze kever komen dus uit het hout (en laten een gaatje achter) en nemen altijd een beetje boormeel (houtstof) mee naar buiten. Hierdoor zie je vaak kleine hoopjes ‘zaagsel’ liggen.

Kan je zelf houtworm bestrijden? - Ferokill

Houtwormbestrijding

Om verspreiding van de houtworm te voorkomen is het zaak om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Houtwormen kunnen namelijk veel schade aanrichten in het hout. Dit is mogelijk op ongeverfd en ongelakt houtwerk. Het is niet de kever die de schade aan het hout veroorzaakt, maar de larve hiervan. Deze houtwormlarven boren gangen in het hout en tasten daarmee de houtconstructie aan. Wel is het verstandig de kevers ook te laten bestrijden, zodat zij geen nieuwe larve-eitjes kunnen plaatsen. De bestrijding moet goed gebeuren. Indien dit niet het geval is, zorgt houtworm voor nog meer aantasting aan het hout. Als de houtworm blijft leven, kan deze naar andere houtconstructies verplaatsen. Hierdoor wordt de schade vergroot. Het is dus belangrijk dat u de houtworm laat verwijderen door een specialist. Deze specialist verdelgt alle houtworm en spoort overige kevers op. Zo bent u er zo goed als zeker van dat verdere schade aan het hout wordt voorkomen.

Bestkil – Houtwormbestrijding

Bestkil ongedierte bestrijding uit Friesland is dé houtwormbestrijder. Onze specialist Hielke Gaastra zorgt voor zeer nauwkeurige verwijdering van houtworm. In het beginstadium is de houtaantasting niet bedreigend voor de houtconstructie. Na een aantal jaar is dit echter wel het geval, omdat de houtworm populatie enorm is gegroeid. Het bestrijden van houtworm doet u met Bestkil.

Bestkil inspecteert volledig kosteloos de houtwormaantasting en stelt op basis daarvan een vrijblijvende offerte voor u op. Wij hanteren scherpte tarieven en bieden u garanties aan. Zowel bij u thuis of op het werk is Bestkil dé houtwormbestrijder van Friesland!

Neem direct contact op.

Open WhatsApp
Welkom bij Bestkil! Kunnen wij u helpen?
of scan de code
Welkom bij Bestkil. Stuur hier uw bericht, wij helpen u graag!