Overlast steenmarter en wering van de steenmarter

/Overlast steenmarter en wering van de steenmarter
Overlast steenmarter en wering van de steenmarter2022-05-30T11:52:46+02:00

Steenmarterbestrijding – bestrijden van steenmarters – steenmarters bestrijden

Uiterlijk van de Steenmarter

De steenmarter is een middelgroot zoogdier met een romplengte tot circa 50 cm. en een staartlengte tot ongeveer 30 cm. De mannetjes zijn iets groter en zwaarder dan de vrouwtjes. De steenmarter heeft een lichte meestal witte gevorkte bef waarvan de tanden door lopen tot op de poten. De vacht van de steenmarter is grijsbruin van kleur en de ondervacht is grijs/wit. De oren van de steenmarter zijn klein en kort behaard. Hij heeft donkere ogen en en een roze snuit.

Gedrag

bestkil_ongediertebestrijding_steenmarter

De steenmarter is vooral ’s nachts actief en komen voor in heel Nederland. Van zonsondergang tot zonsopgang is hij vaak op zoek naar voedsel. De steenmarter loopt hiervoor per nacht zo’n 5 kilometer. Het menu van een steenmarter is zeer gevarieerd en bestaat uit muizen, konijnen, vogels, eieren, insecten, wormen, bessen en vruchten. De steenmarter heeft zijn nest en rustplaats vooral in boerderijen, schuren maar ook in woningen en winkels. De steenmarter heeft zijn naam te danken aan zijn voorkeur voor schuilplaatsen, zoals gebouwen of hellingen.

Een steenmarter heeft een territorium van enkele kilometers. Mocht er een steenmarter sneuvelen dan wordt dit territorium weer door een andere steenmarter overgenomen. Binnen dit territorium heeft de steenmarter meerdere schuilplaatsen.

Overlast steenmarter

Wanneer een steenmarter uw huis heeft uitgekozen als rustplaats dan ontstaat overlast. De overlast heeft te maken met geluid, geur en verspreiding van ongedierte. Steenmarters kunnen stommelende geluiden maken, alsof er een inbreker in huis is. Omdat ze vaak voedsel meeslepen naar hun rustplaats, komt het voor dat u vanuit die plek last krijgt van maden, vliegen en vlooien. Jonge steenmarters maken vaak piepende geluiden.

Steenmarters zijn, net als katten, zindelijke dieren. Ze hebben een vaste plek waar ze hun uitwerpselen deponeren. Zo’n plek kan voor stankoverlast zorgen. Daarnaast kunnen steenmarters leidingen en kabels beschadigen in woningen of auto’s. Met hun scherpe tanden knagen ze zelfs hard plastic doormidden.

Steenmarter weren

Uw steenmarterbestrijder Bestkil kan voor u uitzoeken door welke opening(en) de steenmarter uw woning binnen is gekomen. Als er bij u in de buurt een steenmarter is geconstateerd dan kan Bestkil uw woning preventief steenmarterdicht maken. Steenmarters kunnen door nauwe openingen kruipen (5 cm is genoeg). Houd er wel rekening mee dat als u iets wilt dichten of ondernemen, de steenmarter altijd weer probeert een andere manier te bedenken om binnen te komen!

Steenmarter bestrijding

Aangezien de steenmarter een beschermde diersoort is, mag Bestkil – de steenmarterverjager van Friesland de steenmarters dan ook niet weghalen, vangen of vervoeren. Wel kunt u steenmarters proberen weg te jagen met licht of geluiden. Als u steenmarters in en om huis hebt kan Bestkil voor u de openingen en kieren dichtmaken. Als u takken of bomen om uw huis hebt is het raadzaam deze te snoeien, net als andere begroeiing. Zo kunnen de steenmarters er niet overheen lopen. Ook kunt u boomkragen rondom bomen en regenpijpen vastmaken. Een steenmarter loopt zo recht tegen een ruwe bakstenen muur naar boven, u kunt door middel van een gladde plaat steenmarters proberen te bestrijden. Schrikdraad aanbrengen is ook een oplossing.

Heeft u last van steenmarters in en om uw auto, probeer dan eens kippengaas aan te brengen onder de motorkap of onder de auto. Steenmarters lopen daar niet graag overheen. Vermijd loshangende kabels. Probeer de auto altijd in een garage of schuur te parkeren waar de steenmarter niet bij kan komen. Als dit niet mogelijk is, parkeer de auto dan af en toe ergens anders of zet hem met de voorwielen in een plas.

Bestkil heeft jarenlange ervaring in het weren van steenmarters. Heeft u vragen of wilt u direct contact opnemen? Klik hier! Bestkil – de bestrijder van steenmarters.

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen, klik hier!

Contact
Open WhatsApp
Welkom bij Bestkil! Kunnen wij u helpen?
of scan de code
Welkom bij Bestkil. Stuur hier uw bericht, wij helpen u graag!