Overlast steenmarter en wering van de steenmarter

/Overlast steenmarter en wering van de steenmarter
Overlast steenmarter en wering van de steenmarter2019-04-23T14:50:26+02:00

Uiterlijk van de Steenmarter

De steenmarter is een middelgroot zoogdier met een romplengte tot circa 50 cm. en een staartlengte tot ongeveer 30 cm. De mannetjes zijn iets groter en zwaarder dan de vrouwtjes.

De steenmarter heeft een lichte meestal witte gevorkte bef waarvan de tanden door lopen tot op de poten. De vacht van de steenmarter is grijsbruin van kleur en de ondervacht is grijs/wit.

Gedrag

bestkil_ongediertebestrijding_steenmarterDe steenmarter is vooral ‘s nachts actief. Van zonsondergang tot zonsopgang is hij vaak op zoek naar voedsel. Het menu van een steenmarter is zeer gevarieerd en bestaat uit muizen, konijnen, vogels, eieren, insecten, wormen, bessen en vruchten. De steenmarter heeft zijn nest en rustplaats vooral in boerderijen, schuren maar ook in woningen en winkels.

Een steenmarter heeft een territorium van enkele kilometers. Mocht er een steenmarter sneuvelen dan wordt dit territorium weer door een andere steenmarter overgenomen.

Overlast steenmarter

Wanneer een steenmarter uw huis heeft uitgekozen als rustplaats dan ontstaat overlast.
De overlast heeft te maken met geluid, geur en verspreiding van ongedierte. Steenmarters kunnen stommelende geluiden maken, alsof er een inbreker in huis is. Omdat ze vaak voedsel meeslepen naar hun dagrustplaats, komt het voor dat u vanuit die plek last krijgt van maden, vliegen en vlooien.

Steenmarters zijn, net als katten, zindelijke dieren. Ze hebben een vaste plek waar ze hun uitwerpselen deponeren. Zo’n plek kan voor stankoverlast zorgen. Soms beschadigen steenmarters leidingen en kabels in woningen of auto’s. Met hun scherpe tanden knagen ze zelfs kabels van hard plastic kapot.

Wering van de Steenmarter

Bestkil kan voor u uitzoeken door welke opening(en) hij uw woning binnen is gekomen. Als er bij u in de buurt een steenmarter is geconstateerd dan kunnen wij uw woning preventief marterdicht maken. Steenmarters kunnen door nauwe openingen kruipen (6 cm is genoeg). Houd er wel rekening mee dat als u iets wilt dichten of ondernemen, de steenmarter altijd weer probeert een andere manier te bedenken om binnen te komen!

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen, klik hier!

Contact