Alvorens een ongediertebestrijding uit te voeren is het van belang met welk ongedierte u te maken heeft. Hieronder staan een aantal soorten ongedierte beschreven.
Staat het ongedierte hier niet bij waar u last van denkt te hebben bel of mail even, dan komen wij met elkaar wel tot een conclusie of volgt er een gratis ongedierte inspectie.
Om ongedierte te bestrijden bestaan er verschillende mogelijkheden voor elk soort ongedierte.
Daarom is het belangrijk met welk ongedierte wij te maken hebben voor een afdoende ongedierteverdelging.
Voor wie snel en voordelig van de ongedierte af wil, belt met Ongediertebestrijding Bestkil.
Huismuis bestrijden
De rug van de huismuis is lichtbruin tot donkergrijs, buik lichter van kleur. Slanke bouw, spitse, grote oren. De staart van de huismuis is dun, even lang of langer als het lichaam. Ze komen vooral voor in gebouwen, vaak boven plafonds. Huismuizen eten alles, bij voorkeur graan, peulvruchten en noten. Dit soort ongedierte is vooral ’s nachts actief. Uitwerpselen 0,3 à 0,8cm lang, 0,1 à 0,3cm dik, vrij spits van vorm. Huismuizen nemen doorgaans 3 tot 5 gram voedsel per dag op. Kunnen ziektekiemen verspreiden, bevuilen voorraden, knaagschade veroorzaken.
WERING van huismuizen
U kunt huismuizen weren door middel van volgende tips. Ventilatieopeningen max. 0.5cm breedte. Openingen in buitenmuren dichten. Voorkom zoveel mogelijk het aanbod van voedsel, zodat de huismuis hier niet op af komt.
Bruine rat bestrijden
De bruine rat is de meest voorkomende rattensoort in ons land. Deze rat heeft een stevige bouw, vrij stompe snuit en de oren zijn zichtbaar. De staart van de bruine rat is iets korter dan het lichaam, rug is meestal grijsbruin. Volwassen: 22 – 30 cm lichaamslengte. Maximaal 15 worpen bestaande uit 7 – 10 jongen. Jongen na 3 maanden geslachtsrijp; draagtijd 21 – 23 dagen. De bruine rat is een uitstekende graver en zwemmer en is vooral ’s nachts actief. Bruine ratten komen voor aan walkanten, in ruigten, in riolen, mestputten, afvalstortplaatsen en onder gebouwen.
WERING van bruine ratten
U kunt bruine ratten weren door gebruik te maken van afsluitbare vuilcontainers en deze regelmatig te legen. Houd er ook rekening mee dat ventilatieopeningen en naden/kieren niet groter dan 0,8 centimeter mogen zijn. Sla tot slot voedsel onbereikbaar op.
Wespen bestrijden
Wespen hebben felle karakteristieke gele en zwarte kleuren (strepen op achterlijf). De werksters zijn circa 1 tot 1,5 cm lang, koninginnen behoorlijk groter. Overgang van borststuk naar achterlijf (wespentaille) is sterk ingesnoerd. Wespennesten bevinden zich vaak in de hoek van een plafond, de spouwmuur, onder de dakrand of in een struik.
WERING van wespen
U kunt wespen weren door horren te plaatsen voor open ramen en deuren. Ook is het raadzaam afvalcontainers, afvalemmers en dergelijke goed af te sluiten. Voorkom zoveel mogelijk dat er voor wespen aantrekkelijk voedsel dichtbij mens en dier aanwezig is, zoals zoet drinken. Stop zelf nooit de vliegopening dicht om wespen te verjagen.
Vlooien bestrijden
De katten- en hondenvlo is een insect uit de orde vlooien en is een van de bekendste vlooien in de westerse wereld. De vlo is zijdelings afgeplat en lichtgeel tot zwart van kleur. Ook is de vlo vleugelloos en heeft goed ontwikkelde springpoten. De vlo voedt zich met bloed van honden en katten, bij de mens kan die niet overleven maar doet de vlo een proef beet. De larven leven van dode insecten en uitwerpselen van volwassen vlooien. Vlooien leven zowel op de gastheer (hond, kat) als in of nabij de slaapplaats van het huisdier. Vlooien leggen de eitjes vaak op de grond.
WERING van vlooien
Controleer uw huisdieren regelmatig middels een vlooienkam. Koop eventueel een vlooienband of druppels. Dagelijks zorgvuldig stofzuigen, zeker vlak voor de vakantie.
Voor het bestrijden van allerlei soorten vlooien bent u bij Bestkil – uw vlooeniexpert aan het goede adres.
Steekmug bestrijden
Een steekmug is slank en minimaal 0.6 centimeter lang. Hij heeft relatief hoge poten, achterrand en de aders van de vleugels zijn vaak behaard. Alleen de vrouwtjes hebben bloed nodig om zich voor te kunnen planten. Steekmuggen vliegen vooral ’s nachts, worden tegen de schemering actief. Komen voornamelijk voor in waterrijke streken met stilstaand water en in kruipruimtes waar water in staat. De eitjes van de steekmug worden in het water gelegd. Vooral in de zomer worden steekmuggen waargenomen en zijn hinderlijk in de slaapkamer. De wijfjes overwinteren op verborgen schuilplaatsen, zoals in kelders.
WERING van steekmuggen
Stagnerend water verwijderen of saneren. Horrengaas aanbrengen. U kunt ook kiezen voor het plaatsen van een klamboe op uw kamer. Ook een ventilator biedt uitkomst. Steekmuggen houden niet van sterke luchtstroming.
Bestkil is een officiële dealer van de Boerenwinkel.