Wespen, wespen bestrijden en wespenbestrijding

/Wespen, wespen bestrijden en wespenbestrijding
Wespen, wespen bestrijden en wespenbestrijding2022-05-30T11:58:42+02:00

Wespenbestrijding – bestrijden van wespen – wespen bestrijden

Wespen bestrijden doet Bestkil – Wespenbestrijding in de zomer volop. Wespen kunnen beschouwd worden als nuttige insecten, ze helpen ander schadelijk ongedierte te verdelgen en ruimen dode insecten op. Ook kunnen ze stuifmeel overbrengen. Toch worden ze over het algemeen beschouwd als hinderlijke insecten die een bedreiging vormen voor onze gezondheid en zeer pijnlijke steken kunnen geven.

Het bestrijden van een wespennest wordt door Bestkil uitgevoerd met garantie. Wanneer de wespenbestrijding niet het gewenste resultaat heeft gehad en de wespen blijven op 1 plek naar binnen vliegen, dan komt Bestkil – wespenbestrijding graag nog een keer bij u langs. Als de wespen zijn bestreden dan kunnen de zogenoemde werksters (vrouwtjeswespen) nog wel 1 of 2 dagen bij het wespennest rondhangen, na 2 dagen vertrekken ze vanzelf.

Wespensteken

Een wespensteek is voor de meeste mensen vervelend en kan behoorlijk pijnlijk zijn. Voor sommige mensen die een allergische reactie krijgen na een wespensteek kan het fataal aflopen. Gevoelige slachtoffers die allergisch zijn voor het gif moeten zich na een wespensteek direct melden bij een medisch specialist. Eén telefoontje naar Bestkil – Bestrijding van wespen kan u een hoop ellende besparen.

Uiterlijk van de wesp

De meest voorkomende wesp in Nederland is de Duitse ofwel limonadewesp. Deze wesp heeft felle gele en zwarte strepen op hun achterlijf en heeft geen behaard achterlijf. De overgang van borststuk en wespen achterlijf is sterk ingesnoerd, oftewel de wespentaille. Zoals al eerder vermeld heeft de wesp geen behaard achterlijf, de hommel en de bij daarentegen wel. Hommels en bijen zijn beschermde insecten en worden dus niet door Bestkil – uw wespennestbestrijder bestreden.

De ontwikkeling van de wesp

Een in het vorige jaar bevruchte jonge wespenkoningin overwinterd op een beschutte plaats in gebouwen of onder de grond.

De jonge wespenkoningin komt tevoorschijn in de lente, voedt zich met nectar en sappen en begint aan de bouw van haar wespennest van “wespenpapier”. Dit is een mengsel van geknaagd hout, plantenresten en speeksel. Het wespennest kan op allerlei plaatsen gemaakt worden. In de grond, in een holle boom, in een spouwmuur of andere holle ruimte van een gebouw enzovoorts.

Het eerste eilegsel komt binnen een paar dagen uit, de wespenlarven maken zijden cocons waarin ze zich verpoppen. Vier tot zes weken later verschijnen de eerste werksters. Zij zijn kleiner dan de koningin. De mannetjeswespen komen later in het seizoen.

De vrouwtjes (werksters) nemen de opbouw van het wespennest over, ze gaan opzoek naar voedsel en verzorgen en voeren de opgroeiende larven. De koningin legt nu alleen nog maar eitjes. Aan het eind van de zomer kan een nest meer dan 1000 wespen herbergen.

Bij het begin van de herfst bevruchten mannetjes de nieuwe koninginnen die weer op zoek gaan naar een plaats om te overwinteren. Het winterweer veroorzaakt de dood van de bestaande wespen.

Behalve de jonge wespenkoninginnen, gaan dus alle wespen ’s winters dood!

Wespennest bestrijden

Stop nooit de opening waar de wespen in en uit vliegen dicht!

De wespen zullen net zolang zoeken en knagen (een gipsplaat is vrij snel door), tot ze een andere uitgang hebben gevonden. Op die manier kunnen er dus grote aantallen naar binnen komen, met alle gevolgen van dien omdat de wespen dan ‘boos’ zijn.

Door de risico’s die het bestrijden van een wespennest met zich meebrengt is het verstandig om het nest met rust te laten en de wespenbestrijding over te laten aan een gediplomeerd vakman zoals Bestkil – dé wespenbestrijder van Friesland – dat is.

Bestkil tips na een wespensteek:

  • Probeer zo snel mogelijk het gif eruit te zuigen (haal wel eerst de angel eruit);
  • Koel de bewuste plek met ijsblokjes of een coolpack;
  • Probeer niet te krabben of te wrijven op de gestoken plek;
  • Bij steken in de mond of keelholte, ga direct naar de huisarts of eerste hulp;
  • Bij ernstige reactie van huid, snelle pols of andere aanwijzingen die duiden op allergie, ga direct naar de huisarts of eerste hulp;
  • Mensen die zeer allergisch zijn voor wespengif kunnen een spuitpen krijgen via de huisarts. Deze spuitpen zorgt ervoor dat de allergische reactie minder heftig is en er meer tijd is om zich bij een specialist te melden.

Een wespennest ontdekt en liever geen wespensteek ontvangen?  Neem direct contact op met Bestkil – wespenbestrijding voor de snelste service in Friesland!

Bent u benieuwd naar de kosten van het verwijderen van de wespennesten? Neem dan evengoed contact op met Bestkil – Uw wespennest bestrijding, voor een vrijblijvende prijsopgave.

Contact
Open WhatsApp
Welkom bij Bestkil! Kunnen wij u helpen?
of scan de code
Welkom bij Bestkil. Stuur hier uw bericht, wij helpen u graag!